ВАЖНО

ПРОЈЕКАТ

СТРУЧНА ПОДРШКА

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

                                                                                         

„WEB Саборовање: академске библиотеке - истраживање у току“

Пандемија COVID-19 и даље остаје пријетња која је довела не само до укидања локалних и глобалних социјалних, економских и здравствених услова, већ и до поремећаја сектора културне производње. Европа није била имуна на изазове које је донела пандемија. Многе европске библиотеке, које предњаче у стварању и очувању знања, на су интезивно појачале подршку истраживачима и научницима. Помаци у развоју услуга битно ће утицати на све оно што библиотеке могу пружити.
Овај виртуални панел 6.08.2020. представља први догађај у планираној шестомесечној серији вебинара : „WEB Саборовање: академске библиотеке - истраживање у току“, која је посвећена различитим аспектима библиотекарства.

Ове активности које ће укључивати ​​домаће и међународне библиотекаре, архивисте, научнике, администраторе и посленике из свих крајева света.
На овом панелу европски библиотекари, специјалисти за студије средње, источне и југоисточне Европе, и славистичке / словенске студије, делиће искуства и перспективе о  појединачним и институционалним изазовима и могућностима у подручјима истраживања, наставе и развоја збирки .

На овом панелу европски библиотекари, специјалисти за студије средње, источне и југоисточне Европе, и славистичке / словенске студије, делит ће искуства и перспективе о својим појединачним и институционалним изазовима и могућностима у подручјима истраживања, наставе и развоја збирки .

Панелисти:

· Госпођа Mel Bachis, специјалистица за словенску књижњвност, и руководиац збирки и академске везе при Универзитетској библиотеци у Кембриџу, Велика Британија.
· Olaf Hamann , шеф источноевропског огранка Берлинске државне библиотеке у Немачкој.
· Др. Katya Rogatchevskaia, водећи кустос  источноевропске збирке у Британској библиотеци, и председавајућа Већа за словенске и источноевропске библиотечке и информационе службе.
· Др. Gudrun Wirtz, шеф  оделења за источну Европу у Баварској државној библиотеци у Немачкој.

Организатор / модератор: др. Liladhar R. Pendse библиотекарка је збирке источноевропских и евроазијских студија и збирки за Kарибе и латиноамеричке студије при UC Berkeley Library, УСА и Институту за славистичке, источноевропске и евроазијске студије.
Су-модератор: гђа. Anna Rakityanskaya, кустос за руску и бјелоруску збирку у библиотеци Широкобријежака на Харвард универзитету.

Овај панел спонзорише Институт за источноевропске и еуроазијске студије, UC Berkeley.

 

Када:

August 6, 2020, 08:00 AM Pacific Standard Time [11 am EST, 16:00 (BST) 17:00 (CEST)]

 

Register in advancefor this meeting:

https://berkeley.zoom.us/meeting/register/tJUpdeispjMoHdOVl_1AQoq07TZcwUdqWN-W 

Note: After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the meeting.

Срдачно Ваша

Liladhar R. Pendse, PhD

Библиотекар за збирке студија источне Еуропе и Средње Азије
Библиотекар за збирке Kариба и Латиноамеричких студија
Библиотекар за збирке арменских и монголских студија
Универзитет Kалифорнија, Беркелеy