ВАЖНО

ПРОЈЕКАТ

СТРУЧНА ПОДРШКА

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

                                                                                         

УВОДНА СЕСИЈА – БИБЛИОТЕКЕ У КОВИД ОКРУЖЕЊУ

22.09.2020. Златибор

Председава -  Гордана Рудић

Тема : детерминација чинилаца који одређују ово време у реалном трајању и последице које проистичу – пресек стања и констатација нове реалности у раду библиотека

Уводничар - Мирко Марковић

После драматичних догађаја из првих месеци 2020. године постало је јасно да дигитална стратегија у библиотечкој делатности више није оно што је до сад било ни на локалном а поготово не на глобалном нивоу.

У најјачем удару пандемије догодило се незамисливо – у огромном броју случајева уобичајени начини личне комуникације буквално су престали.
Чим је свет како тако дошао себи, појавили су се први свеобухватни напори како да се у потпуности овлада ситуацијом и у том склопу да се прикаже како дигитализација може да трансформишепостојећу праксу и стања. Социјална дистанца готово тренуно фаворизује дигиталне облике комуникације.
       
У првом плану је утицај дигиталних технологија на то како корисници, али и даваоци услуга могу да користе дигиталне алате за побољшање свог елокруга интересовања, али и глобално рада.
Трансформациони потенцијал дигитализације искористи у стварању високо повезаних интелигентних, ефикасних, поузданих и одрживих библиотечкох услуга. 
 

        

Видео линк  са 

Сузаном Данаиловом, директором Градске библиотеке „Браћа Миладиновци“ Скопље, С. Македонија,

 Јасмином Нинков, директором Библиотеке града Београда, 

Жељком Вучковићем, деканом ПФС УНС .

РАД У ПЛЕНУМУ:

 

СПОНЗОР  ПРОЈЕКТА