ВАЖНО

ПРОЈЕКАТ

СТРУЧНА ПОДРШКА

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

                                                                                         

Запосленима у култури пуна плата у случају COVID 19

Министарка културе и информисања Маја Гојковић потписала је у име Владе Србије допуну Посебног колективног уговора за установе културе, којом се омогућује право на накнаду 100 одсто плате у случајевима када је запослени био на боловању или у самоизолацији због коронавируса.
Kако се наводи у саопштењу, министарка је изјавила да је та допуна уговора вид сигурности да запослени неће остати без дела месечних прихода ако се разболи од те болести.
Министарка је нагласила да је то несумњиво од великог значаја за све уметнике, с обзиром на ситуацију у култури и на све шта културни радници раде како би превазишли кризу у којој се налази и Србија и читав свет.
"На овај начин смо желели јасно да покажемо одговорност као и да држава брине о културним радницима и да цени њихов рад и труд како би грађанима омогућили да, упркос пандемији, имају културни садржај", навела је она.
Гојковић је допуну Посебног колективног уговора потписала са представницима Самосталног синдиката културе Србије, ГС културе, уметности и медија "Независност" и Kонфедерацијом слободних синдиката.