ВАЖНО

ПРОЈЕКАТ

СТРУЧНА ПОДРШКА

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

                                                                                         

Лекције за COVID-19

ALCTS e-Forum: 

Планирање за ванредне ситуације: Лекције из COVID-19                11.-12. Август 2020

Овај е-форум биће прилика за размишљање о ономе што смо научили из ситуације ЦОВИД-19 и како те информације користити у планирању одговора на будуће хитне случајеве. Утицај и величина пандемије изненадно су нас довели до затварања библиотеке и расељеног особља. Многе библиотеке трудиле су се да заједнички наставе планове

 рада код куће и обезбеде опрему и услуге потребне за то. Питања с којима су се суочили руководиоци и особље укључивала је кадровске политике у вези с временом одмора за болесну родбину или дјецу са затвореним дневним центрима и школама, ангажирањем и управљањем особља које ради на даљину, идентификацијом пројеката, документовањем радног времена и напретка, рјешавањем емоционалних и менталних потреба особља и припрема за повратак на посао на лицу места.

Поред тога, АЛА је направила страницу за припремљеност за пандемију, а ово је прилика да се промовише и други ресурси о којима учесници могу разговарати и делити.

Модератори

Кристи Хове је извршни директор Јавне библиотеке округа Виго - библиотечког система у Индиани са 2 објекта и близу 90 запослених. Хове је изабрана за члана Извршног одбора за библиотечку федерацију у Индиани, где води иницијативе за заступање у законодавству. Локално, Хове предсједава комитетом за грант средства ЦОВИД-овог фонда за помоћ у хитним случајевима и сарађује са организацијама попут Лиге женских бирача, корпорације за економски развој Терре Хауте и школске корпорације округа Виго.

Валентине Муиумба је председавајући техничке службе Меморијалне библиотеке Универзитета Индиана, Универзитета Индиана, у Мемориал Либрари (ИСУ / ЦМЛ). Одељење има 6 стално запослених радника, укључујући једног метаподатака и библиотекара каталога, и једно хонорарно особље за обраду. Техничке услуге ИСУ-а састоје се од аквизиција, каталогизирања и метаподатака, владиних докумената, зајма међу библиотекама и обраде и очувања / поравнања.

Мари Бетх Вебер је шефица централне техничке службе Универзитета Рутгерс Библиотеке. Она надгледа одељење од дванаест запослених са пуним радним временом, укључујући библиотеке и особље, и два каталога са скраћеним радним временом, који пружају МАРЦ и нон-МАРЦ каталогизацију за библиотеке у четири географски одвојена кампуса.

Шта је е-форум?

АЛЦТС е-форум пружа могућност библиотекарима да преко листе дискусија о е-форуму разговарају о питањима од интереса, а води их модератор. Листа дискусија на е-форуму функционише као попис адреса е-поште: региструјте своју адресу е-поште са том списком, а затим ћете примати поруке и комуницирати са другим учесницима путем дискусије путем е-поште. Већина е-форума траје два до три дана. Регистрација је неопходна за учествовање, али је бесплатна.

Како се регистровати

Морате да региструјете своју адресу е-поште да бисте се претплатили на или приступили листи електронских дискусија на АЛА Сервисни списак. Једном када се региструјете за један е-форум, више се не требате регистровати, осим ако не одлучите да напустите списак. Пронађите упутства за претплату и одјаву на мрежи. (http://www.ala.org/alcts/confevents/upcoming/e-forum/sympa)