ВАЖНО

ПРОЈЕКАТ

СТРУЧНА ПОДРШКА

ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

                                                                                         

НАСТАЛИ МЕЂУНАРОДНИ ГЛАСОВИ

Kако да изградимо дигиталну заједницу у чијем ће се центру налазити библиотека? Kоја је сврха библиотеке усред мноштва стриминг-платформи, а какву улогу у свему томе играју друштвене мреже?

Ова и многа друга питања постављају се у оквиру пројекта EMERGING INTERNATIONAL VOICES, који заједнички спроводе Goethe-Институт и ИФЛА. Ако верујете да су библиотеке данас важније него икад, пријавите се да учествујете! Попуните образац који садржи ЦВ, кратко мотивационо писмо и кратку изјаву о улози дигиталних услуга библиотека у вашој земљи. Изјава не сме бити дужа од 1000 речи и бити погодна за објављивање на гоетхе.де. Рок за пријаву је 13. септембар 2020.

 Више информација о пројекту и пријављивању у наставку...

Криза COVID-19 била је прекретница за многе библиотеке широм света. Дигиталне услуге библиотека, на које се раније гледало као на допуне позајмица у штампаним медијима и локалних догађаја, постале су главни начин пружања информација корисницима. Али како можемо изградити дигиталну заједницу око библиотеке? Шта значи повезивање са дигиталном заједницом? Какву улогу играју друштвени медији у интеракцији са корисницима библиотеке? Која је сврха библиотеке усред великог броја Интернет streaming платформи?

Пријавите се ако ...

Верујете да су библиотеке важније него икад
Повезани сте са библиотечким сектором (радите / подржите / заговарајте библиотеке) у Грчкој, Албанији, Босни и Херцеговини, Бугарској, Северној Македонији, Хрватској, Румунији, Србији, Турској и Кипру
Активни сте на друштвеним мрежама / блоговима и већ ширите вест о значају библиотека
Имате критички став и не бојите се да кажете своје мишљење
Течно говорите говорни и писани енглески језик
Имате мање од 35 година
Шта  се нуди…
Шанса за учешће на три вебинара и директној размени са стручњацима у области изградње дигиталне заједнице.
Мрежа младих, истомишљеника из библиотеке.
Платформа за ваша размишљања.
Трошак од 500 ЕУР.
Шанса да се пријавите за додатни грант за учешће на ИФЛА 2021 у Ротердаму.
Шта очекујемо ...
Учествовали бисте на три вебинара у октобру 2020. (8., 15., 22. октобра, 13:00 - 15:00 МЕТ) како бисте разговарали о библиотечким стратегијама широм света.
Промовисали бисте дискусију о темама путем својих канала на друштвеним мрежама.
У чланку бисте сумирали своје искуство, као и идеје генерисане путем вебинара и размене друштвених медија, са другим гласовима у настајању. Чланак би био објављен на веб локацијама Goethe-института заједно са чланцима других учесника.
Ваши чланци, слике и објаве на друштвеним мрежама биће објављени на гоетхе.де, као и на локалним веб локацијама Goethe-Института и лиценцирани као Creative Commons BY–SA 4.0.
Како се пријавити?

Лако - 👉  ОВДЕ